md

Obiady Szkolne

gotowanie-z-dzieckiem-przepisy-na-proste-potrawy-ktore-dziecko-jest 3352851

 

Obiady szkolne


Obiady szkolne wydawane są:

I zmiana  - godz. 12.00

II zmiana - godz. 12.30 (przerwa pomiędzy lekcją 5. a 6.)

III zmiana - godz. 13.30 do 14.00

 

Płatność za obiady

 ilość dni x 3 zł

 

 

Termin płatności do 12. dnia każdego miesiąca

STYCZEŃ 2017 R. 11 dni x 3 zł = 33 zł.

(Od dnia 16.01 do dnia 27.01 - FERIE)

 

 

Dyrektor SP43 w Zabrzu prosi rodziców dzieci korzystających z obiadów szkolnych o regulowanie płatności w wyznaczonym terminie, z góry za dany miesiąc.

Jeżeli płatność nie zostanie uregulowana w odpowiednim terminie będą naliczane odsetki od nieterminowych wpłat. Płatności można realizować:

na konto - 95 1050 1230 1000 0023 5388 6415 -

tytułem:  obiady - miesiąc, imię i nazwisko dziecka" - dowód wpłaty dostarczyć do p. intendentki do 12. dnia każdego miesiąca.

 

Opłacone książeczki, dowody wpłaty prosimy zwracać do kuchni do p. Intendent do 12-go każdego miesiąca.

 

Nieobecności, tylko więcej niż jeden dzień, dziecka na obiadach będą odliczane tylko po uprzednim zgłoszeniu nieobecności. Zgłoszenie może nastąpić osobiście, w formie pisemnej lub telefonicznie do sekretariatu szkoły 32 271-36-64


Jadłospis

 



Informacja o obiadach Drukuj
Obiady Szkolne
czwartek, 12 stycznia 2017 14:34

Informacja !!!

obiady w ferie


Od dnia 16 stycznia do 27 stycznia Odbywają się ferie.

W tym roku ze względu na remont kuchni nie będzie prowadzone dożywianie w naszej placówce. Rodziców zainteresowanych możliwością korzystania przez dzieci z posiłków w tym okresie proszę o zgłaszanie się do kuchni do p. Intendent, gdyż jest możliwość zgłoszenia dziecka na obiady w innych placówkach.

Z obiadów można korzystać w szkołach:

- ul. Gdańska – SP 14

- w Biskupicach– SP 22

- ul. Damrota- ZSZ 38

Chętnych prosimy do dnia 10.01 o zgłoszenie się do p. Intendent.

 
Jadłospis 12.2016 Drukuj
Obiady Szkolne
poniedziałek, 12 grudnia 2016 23:00

Jadłospis 16.12 - 22.12.2016 r.


 

 16.12 PIĄTEK

Zupa z brukselki z ziemniakami -250 g,

Pierogi ruskie – 200 g,

Kompot – 200 g, owoc – 1 szt.

  A-2,5,10

 19.12 PONIEDZIAŁEK

Zupa z fasolki szparagowej -250 g,

Buchty jagodowe w sosie waniliowym – 200 g,

Sok – 1 szt

 A-2,5,10,13

 20.12 WTOREK

Rosół – 200 g,

Pieczeń – 100 g,

kluski śląskie – 200 g,

Surówka z kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem – 80 g,

Kompot – 200 g,

 A-2,5,10,13

 21.12 ŚRODA

Barszcz czerwony z uszkami -250 g,

Medalion z morszczuka – 100 g,

ziemniaki – 200 g,

Kapusta biała zasmażana – 80 g,

kompot – 200 g

 A-2,9,10

 22.12 CZWARTEK

Brokułowa z ziemniakami -250 g,

Pierogi kapusta – grzyby – 200 g,

Kompot – 200 g, owoc – 1 szt

 A-2,5,10,13
 

 ZDROWYCH SPOKOJNYCH

ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA

DUŻO PREZENTÓW I ŚNIEGU

ŻYCZĄ PANIE KUCHARKI

 
     
     
     

 

 

 
Piramida żywienia Drukuj
Obiady Szkolne
wtorek, 08 listopada 2016 09:43

Piramida żywienia


 

piraida zywieniowa

 
Dzieci Gotują Drukuj
Obiady Szkolne
wtorek, 08 listopada 2016 09:32

witaminowa bomba f2Witaminowa bomba 

łatwa do przygotowania sałatka owocowa


Przygotuj owoce, najlepiej sezonowe, świeże. Ale mogą być z puszki, tropikalne.

Umyj je, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.

Owoce mają dużo cukru, więc nie potrzeba ich „dosładzać”, łasuch jak bardzo chce może dosłodzić sałatkę miodem.

Wymieszaj wszystko a następnie skrop owoce sokiem z cytryny. dzięki temu owoce nie zmienią koloru, nie ściemnieją.

Tą samą sałatkę możesz przygotować w inny sposób.

witaminowa bomba f1

Przygotuj obrane owoce, pocięte w kostkę oraz długie wykałaczki, patyczki do szaszłyków.

Owoce na przemian nabijaj na patyczek i wyjdą ci owocowe szaszłyki.

 

Pyszne i szybkie do zrobienia.

Monika Szpecht                

 
Przyprawy Drukuj
Obiady Szkolne
wtorek, 08 listopada 2016 07:12

Przyprawy

w naszej kuchni


Do przygotowywania posiłków, używane są przyprawy: Schowek-2

  • Pieprz,
  • ziele angielskie, 
  • liść laurowy,
  • majeranek,
  • lubczyk,
  • oregano,
  • bazylia,
  • tymianek,
  • kminek,
  • kurkuma,
  • zioła prowansalskie,
  • papryka,
  • gałka muszkatołowa.

Zgodnie z informacją producenta, przyprawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera.

 
Więcej artykułów…
Strona 1 z 2


Stworzone dzięki Joomla!. Realizowane przez SiTeK dla SP43