Obiady szkolne
Obiady szkolne wydawane są:
I zmiana - godz. 12.00
II zmiana - godz. 12.30 (przerwa pomiędzy lekcją 5. a 6.)
III zmiana - godz. 13.30 do 14.00
Płatność za obiady
ilość dni x 3 zł
Termin płatności do 12. dnia każdego miesiąca
STYCZEŃ 2017 R. 11 dni x 3 zł = 33 zł.
(Od dnia 16.01 do dnia 27.01 - FERIE)
Dyrektor SP43 w Zabrzu prosi rodziców dzieci korzystających z obiadów szkolnych o regulowanie płatności w wyznaczonym terminie, z góry za dany miesiąc.
Jeżeli płatność nie zostanie uregulowana w odpowiednim terminie będą naliczane odsetki od nieterminowych wpłat. Płatności można realizować:
na konto - 95 1050 1230 1000 0023 5388 6415 -
tytułem: obiady - miesiąc, imię i nazwisko dziecka" - dowód wpłaty dostarczyć do p. intendentki do 12. dnia każdego miesiąca.
Opłacone książeczki, dowody wpłaty prosimy zwracać do kuchni do p. Intendent do 12-go każdego miesiąca.
Nieobecności, tylko więcej niż jeden dzień, dziecka na obiadach będą odliczane tylko po uprzednim zgłoszeniu nieobecności. Zgłoszenie może nastąpić osobiście, w formie pisemnej lub telefonicznie do sekretariatu szkoły 32 271-36-64
|
Obiady Szkolne
|
czwartek, 12 stycznia 2017 14:34 |
Informacja !!!
obiady w ferie
Od dnia 16 stycznia do 27 stycznia Odbywają się ferie.
W tym roku ze względu na remont kuchni nie będzie prowadzone dożywianie w naszej placówce. Rodziców zainteresowanych możliwością korzystania przez dzieci z posiłków w tym okresie proszę o zgłaszanie się do kuchni do p. Intendent, gdyż jest możliwość zgłoszenia dziecka na obiady w innych placówkach.
Z obiadów można korzystać w szkołach:
- ul. Gdańska – SP 14
- w Biskupicach– SP 22
- ul. Damrota- ZSZ 38
Chętnych prosimy do dnia 10.01 o zgłoszenie się do p. Intendent. |
|
Obiady Szkolne
|
poniedziałek, 12 grudnia 2016 23:00 |
Jadłospis 16.12 - 22.12.2016 r.
16.12 PIĄTEK
|
Zupa z brukselki z ziemniakami -250 g,
Pierogi ruskie – 200 g,
Kompot – 200 g, owoc – 1 szt.
|
A-2,5,10 |
19.12 PONIEDZIAŁEK
|
Zupa z fasolki szparagowej -250 g,
Buchty jagodowe w sosie waniliowym – 200 g,
Sok – 1 szt
|
A-2,5,10,13 |
20.12 WTOREK
|
Rosół – 200 g,
Pieczeń – 100 g,
kluski śląskie – 200 g,
Surówka z kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem – 80 g,
Kompot – 200 g,
|
A-2,5,10,13 |
21.12 ŚRODA
|
Barszcz czerwony z uszkami -250 g,
Medalion z morszczuka – 100 g,
ziemniaki – 200 g,
Kapusta biała zasmażana – 80 g,
kompot – 200 g
|
A-2,9,10 |
22.12 CZWARTEK
|
Brokułowa z ziemniakami -250 g,
Pierogi kapusta – grzyby – 200 g,
Kompot – 200 g, owoc – 1 szt
|
A-2,5,10,13 |
|
ZDROWYCH SPOKOJNYCH
ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA
DUŻO PREZENTÓW I ŚNIEGU
ŻYCZĄ PANIE KUCHARKI
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Obiady Szkolne
|
wtorek, 08 listopada 2016 09:43 |
Piramida żywienia
|
Obiady Szkolne
|
wtorek, 08 listopada 2016 09:32 |
Witaminowa bomba
łatwa do przygotowania sałatka owocowa
Przygotuj owoce, najlepiej sezonowe, świeże. Ale mogą być z puszki, tropikalne.
Umyj je, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Owoce mają dużo cukru, więc nie potrzeba ich „dosładzać”, łasuch jak bardzo chce może dosłodzić sałatkę miodem.
Wymieszaj wszystko a następnie skrop owoce sokiem z cytryny. dzięki temu owoce nie zmienią koloru, nie ściemnieją.
Tą samą sałatkę możesz przygotować w inny sposób.
Przygotuj obrane owoce, pocięte w kostkę oraz długie wykałaczki, patyczki do szaszłyków.
Owoce na przemian nabijaj na patyczek i wyjdą ci owocowe szaszłyki.
Pyszne i szybkie do zrobienia.
Monika Szpecht |
Obiady Szkolne
|
wtorek, 08 listopada 2016 07:12 |
Przyprawy
w naszej kuchni
Do przygotowywania posiłków, używane są przyprawy:
- Pieprz,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- majeranek,
- lubczyk,
- oregano,
- bazylia,
- tymianek,
- kminek,
- kurkuma,
- zioła prowansalskie,
- papryka,
- gałka muszkatołowa.
Zgodnie z informacją producenta, przyprawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera. |
|
|
|
Strona 1 z 2 |